MGP-BØRNE-MUFFINS 🎤🎂😍

MGP-BØRNE-MUFFINS 🎤🎂😍

Herhjemme glæder vi os til MGP - så selvfølgelig skal vi afholde MGP fest med en af Astas veninder fra børnehaven 👧🏻🧒🏼 Og Asta har bestemt kagen - og jeg citerer hende:
“Mor.. Jeg vil gerne lave muffins og de skal være brune som chokolade. Og så skal der noget lyserødt ovenpå, som smager af hindbær eller jordbær. Og mor. Kan man også komme de der små chokoladeknapper på - og ej mor…. EN DISKOKUGLE!”. 🪩🕺🏼
Lige dér fortrød jeg liiiiiidt, at jeg havde spurgt hende 👀😅 Men jeg kan ikke stå for hende, og jeg elsker, at hun har en mening om, hvad hun gerne vil have, så det har jeg prøvet at indfri med denne kage 🎂🫶🏻☺️


CHOKOLADE MUFFINS:
Ingredienser: 
7 g. bagepulver (ca. 1,5 tsk.)
1 g. natron (ca. 1/4 tsk.) 
Et nip salt
125 g. hvedemel
55 g. kakaopulver
2 æg
120 g. sukker
12 g. Vaniljesukker 
55 g. Smør (smeltet) 
175 g. tykmælk/ymer/cremefraiche 
100 g. Chokolade (her kan du bruge din favorit. Asta eeeeelsker hvid chokolade, så det skulle selvfølgelig i vores. 
Krymmel, chokoladeknapper, karamel eller hvad I nu synes, der kunne være sjovt, at komme i jeres muffins - EFTER bagningen!!!

Her bliver 8 store muffins. 

Fremgansmåde: 
Smelt smørret og lad det stå. Tænd ovnen på 190 grader (over/under varme). Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål (mel, kakao, bagepulver, natron, salt). Pisk æggene luftige i en anden skål, imens du tilsætter sukker og vaniljesukker lidt ad gangen. Det tager lidt tid. Det skal blive ret hvidt. Omkring 3-4 minutter skal der piskes. Kom nu den lidt afkølede smør i æggemassen og vend rundt. Kom tykmælken i. Vend rundt. Kom mel blandingen i. Vend rundt. Til sidst tilsætter du din yndlingschokolade, der er hakket i stykker. 

Kom det i muffinsforme. Brug hvad du har. Hvis du har nogle sjove papirsforme, så brug endelig dem, men jeg synes du skal komme papirsformene i en fast form, så de holder formen. Inden de kommer i ovnen drysser jeg lige med lidt flagesalt. 

Bag dem i ca. 18-22 min. Alt efter størrelse. 

Kom dem ud af formen, og lad dem køle godt af inden du fylder dem med mini chokoladeknapper i. Du kan også lade dem stå i køleskabet natten over. Når de er afkølet, kan du rette dem lidt til, så de er nogenlunde lige på toppen. Herefter skal de udhules, så vi kan komme vores chokoladeknapper ned i. Jeg bruger en lille udstikker, men du kan sagtens bruge en skarp kniv til at skære med, og så tag en teske til at få det op med. Asta ville gerne have et stort hul, så der kunne være MASSER af chokoladeknapper nede i - så det fik hun. Og husk, at du jo kan komme andet ned i. Det kan være du har en rest farvet krymmel, en marmelade, karamel - du bestemmer. Eller dit barn gør. Haha.



LYSERØD SMØRCREME:
Ingredienser: 
200 g. smør
200 g. flormelis
Frysetørret hindbær (pulveriseret)

Fremgangsmåde: 
Lad smørret stå ved stuetemperatur, så det bliver helt blødt. Kværn/blend dine frysetørrede hindbær, så de bliver til pulver. Stil til side. Kom smørret i en skål, og pisk det på en røremaskine eller med en håndmixer. Herefter kommer du flormelis i lidt ad gangen. Sigt det gerne i. Når du har pisket i omkring 5-7 min. total, så kommer du den pulveriseret frysetørret hindbær i. Jeg tilsætter bare til jeg synes den har den rigtige farve og smag. Så prøv dig frem. I denne portion kom jeg ca. 5 spsk. hindbærpulver i. Kom din smørcreme i en sprøjtepose med en tyl - og hvis du ikke har det, så synes jeg faktisk også, at det kan være ret fint, at man kommer det lidt rustikt på med en ske. Og hvis du har et barn, der er mere til glasur, så kan du jo også lave en lyserødhindbærglasur i stedet for smørcreme. 




DISKOKUGLEN: 

Ingredienser:
Chokoladekugler 
Sølvglimmer

Fremgangsmåde:
Nu skal du til at lave dine diskokugler. Find noget der er spids, som du kan bruge til at tegne riller i din chokoladekugle. Jeg brugte spidsen fra et termometer. Måske du også kan bruge et grillspyd, tandstik eller lign. Nu skal du ridse riller på den ene og anden led, så der kommer små firkanter i chokoladen, ligesom på en diskokugle (tjek min guide på insta). Kom chokoladekuglen i en lille beholder med sølv glimmer og vend og drej den rundt, så der kommer glimmer over det hele på din chokoladekugle. Placér din diskokugle på toppen af din muffin. 




Hele fremgangsmåden kan du også tjekke ud på min instagram, hvor jeg har lavet en reel 😃




Tilbage til blog